tips på kontorsstädning

Tips på Kontorsstädning för att öka produktiviteten

Ett rörigt kontor är ett tecken på ett rörigt sinne. Om du är känd som den röriga på kontoret och din arbetsplats är känd som en soptipp så är det dags för dig att skärpa dig och lära dig lite grundläggande tips på kontorsstädning för att röja upp på ditt kontor och i ditt sinne.

Kontorsstädning – 7 smarta tips

Här är några tips på hur du håller din arbetsyta ren och välorganiserad

  1. Organisera dig: Det första du skall göra är att hitta en plats till varje sak. Om du har lådor kan du märka dem med vad de innehåller. Till exempel, om du har en låda för kontorsmaterial och en för arkivering av dokument relaterade till specifika projekt eller för brådskande uppgifter. Använd din fantasi och sunda förnuft för att organisera din arbetsplats så att alla saker finns nära till hands och att det är lätt att hitta dem när du behöver.
  2. Prioritera dina uppgifter: Saker och dokument som behövs för brådskande uppgifter måste finnas nära till hands medan saker som inte är prioriterade kan arkiveras bort. Genom att göra detta så hjälper du dig själv fokusera på din nuvarande uppgift och ägna din fulla uppmärksamhet till den utan att bli distraherad av saker som ligger i vägen.
  3. Sortera dina dokument: Sortera dina dokument efter uppgift, projekt, brådskande karaktär, eller någon annan parameter som passar för ditt arbete. Använd separata fack, mappar eller pärmar för att arkivera dem och märka dem. På det sättet så vet du exakt vart du skall titta när du letar efter ett specifikt dokument.
  4. Släng skräpet: Bli inte en packåsna. Detta är din arbetsplats, inte ett antikvariat eller återvinningsstation. Alla saker som du inte använder eller inte har något behov av så som gamla gem, kvarblivet printpapper och tomma påsar kan slängas eller ges bort till någon som behöver dem. Fyll inte ditt skrivbord med saker som inte är viktigt för ditt arbete.
  5. Var hygienisk: Du kan enkelt bli förkyld eller få influensan från andra människor som vidrör din telefon, dator eller andra saker på ditt skrivbord. Se till så ditt skrivbord är fritt från bakterier och damm och se till så att arbetsplatsen är hygienisk genom att desinficera ytorna regelbundet. Kom ihåg att vara försiktig när du rengör runt känslig elektronisk utrustning. Om du är osäker på vilka produkter du skall använda när du rengör din arbetsplats bör du rådfråga en expert.
  6. Håll dig organiserad: Skapa vanan att alltid arkivera avslutade uppgifter och fokusera på dina mest brådskande saker. Det hjälper dig bli mer effektiv och gör viktiga saker lättare att hitta när du behöver dem. Det tar vanligtvis 21 dagar för en ny rutin att bli till vana så du behöver utöva dessa tips under en period innan dina röriga vanor helt glöms bort.
  7. Anlita en städtjänst för kontorsstädning: Självklart är detta ett beslut för ledningen. Men oavsett om du är en beslutsfattare eller bara ett kugghjul i verksamheten så kan du alltid föreslå att kontoret skall anlita en rekommenderad städfirma i Trollhättan som kan ta över kontorsstädningen, framförallt för specialiserade ändamål så som att rengöra utrustning, klädsel och bibehålla god hygien.

Såvida du inte är den kreativa typen som arbeta hemifrån och gillar att ha det stökigt så är det sant att ett rent kontor hjälper dig att arbeta mer effektivt, hitta saker snabbare och förbättra din generella prestanda på arbetet.

Med hjälp av din kontorsstädningstjänst och lite väl inlärda vanor så kan din arbetsplats inte bara bli angenäm att vistas i, utan den kan även förmedla ett gott intryck till dem som är viktiga.