naturligt ungsrengöringsmedel

Recept på billiga och naturliga rengöringsprodukter

Naturliga rengöringsprodukter är väldigt effektiva och billigare än vanliga rengöringsmedel. Om man jämför med de traditionella rengöringsprodukterna kan dessa erbjuda större fördelar. De är fördelar som är bra både för människor och miljö.

Men många av dagens hemägare har hjärntvättats att tro att konventionella rengöringsmedel är den bästa lösningen för alla städproblem. Det finns påståenden som säger att till skillnad från hemgjorda miljövänliga rengöringsprodukter, ger dessa kommersiella medel fantastiska resultat. Några av dessa produkter går till och med ut och lovar snabba lösningar som är nästan omöjliga att tro på.

Så fixar du billiga naturliga rengöringsprodukter för städningen

På grund av de påstådda positiva och direkta effekterna så är de höga priserna på dessa så kallande effektiva kommersiella rengöringsmedel ignorerade av många. Många tänkte att så länge de kan tillgodose deras städbehov så är det värt pengarna. Tyvärr så är det så med många av dessa produkter som hävdar att de är effektiva, att de bara visar upp sin goda sida och gömmer den dåliga.

Det bästa exemplet en gömd ”dålig sida” är alla de kemikalier som är ingredienser i produkten, och risken för både hälsan och miljön som är sammansvetsad med dem. Det många inte vet är att de flesta av dessa oannonserade komponenter inte är säkra för människors hälsa eller för miljön. Det gör att dina hårt inarbetade pengar slösas bort på produkter som dessa.

Men med naturliga rengöringsprodukter kan du ställa dig över dem som luras att tro på de kommersiella rengöringsmedlen. Dessa är gjorda av ingredienser från hushållet som du kan blanda och mixa för att producera effektiva och billiga rengöringsprodukter. Det är dessa hemmagjorda miljövänliga produkter, och inte dess kemikaliebaserade likar, som är de rätta verktygen för en säker och hälsosam städning.

Bortsett från det faktum att du kan försäkra att rengöringsmedlet du använder är både vänligt mot naturen och hälsan, så kan du också spara en hel del pengar på att göra dina egna naturliga rengöringsmedel. För att hjälpa dig göra dina egna miljövänliga medel så kommer här fyra recept som du kan kopiera.

Billig Mögelborttagning

Det du behöver är 5 dl kranvatten, 1 dl borax och en svamp. För att ta bort mögel så tvätta helt enkelt området med svampen som du dränkt i vatten och boraxblandningen. För bästa resultat låt medlet dra på det mögliga området i några timmar, eller till och med över natten, innan du skrubbar bort det.

Naturligt Ungsrengöringsmedel

För att rengöra din ugn kan du helt enkelt skvätta lite vatten på botten av den. Strö sedan lite bakpulver ovan på de intorkade fläckarna och skvätt vatten på dem igen. Lämna det så över natten och torka sedan bort allt på morgonen med en trasa. En milt slipande svamp kan vara till stor hjälp för att skrubba bort envisa fläckar.

Hemmagjort Glasrengöringsmedel

½ dl av vitvinsvinäger, 1 matsked majsstärkelse och 9 dl varmt vatten är allt du behöver för att få skinande rena speglar, fönsterglas och möbler. Blanda helt enkelt de ovan nämnda ingredienserna och häll blandningen i en sprayflaska. Torka sedan den torra glasytan med hopknycklat tidningspapper efter du sprayat med blandningen för bästa resultat.

Miljövänligt Rengöringsmedel till badrummet

Det finns faktiskt ett antal naturliga rengöringsprodukter som kan användas för att städa ditt badrum. Du kan blanda bakpulver och vinäger för att rengöra och få din toalettstol att lukta gott. Du kan också använda ½ dl vitvinsvinäger eller citronjuice tillsammans med 2 ½ dl borax för att få bort fläckar. Strö helt enkelt borax i toalettstolen och spraya sedan med vinäger. Spola sedan efter ett tag.

Kontakta vår städfirma i Trollhättan för mer smarta städtips!