Städtips

Din perfekta guide till badrumstädning

Badrumsstädning är en viktig och regelbunden uppgift för att hålla ditt badrum hygieniskt och fräscht. I denna omfattande guide kommer vi att gå igenom steg för steg hur du kan rengöra ditt badrum på bästa sätt. Från golv till tak, kommer vi att täcka varje yta och skrymsle för att säkerställa en grundlig städning.

Nödvändiga verktyg och material

 • Rengöringsmedel för kakel och fogar
 • Glasrengöringsspray
 • Toalettborste
 • Latextrådar eller handske
 • Allrengöringsspray
 • Skurborste eller svamp
 • Mikrofibertrasor
 • Trasa eller papper

Förberedelse

 1. Ta bort alla personliga föremål och accessoarer från ytor, som handdukshängare och tvålställ.
 2. Ta bort duschtillbehör som duschtvål, schampo och balsam.
 3. Ta bort eventuella mattor eller handdukar från golvet.
 4. Öppna fönster eller starta ventilationen för att få luftcirkulation i badrummet.

Steg för steg guide till badrumstädning

 1. Använd toalettborsten och rengöringsspray för att skrubba insidan av toalettskålen. Se till att komma åt alla ytor, inklusive under kanten.
 2. Spraya allrengöringsspray på utsidan av toaletten och torka av med en trasa eller papper.
 3. Rengör toalettstolen och toalettens spolhandtag med desinficerande rengöringsspray.

Fortsätt till nästa steg för att rengöra andra ytor i badrummet.

 1. Spruta rengöringsmedel för kakel och fogar på badkaret och duschen. Låt det verka en stund för att lösa upp smuts och kalkavlagringar.
 2. Använd en skurborste eller svamp för att skrubba kakel och fogar noggrant. Se till att komma åt alla hörn och kanter.
 3. Skölj av med rent vatten och torka sedan av ytan med en mikrofibertrasa för att få bort eventuella rengöringsrester och få en glansig finish.

Fortsätt till nästa steg för att rengöra andra ytor i badrummet.

 1. Spraya glasrengöringsspray på spegelytan och torka av med en mikrofibertrasa eller papper. Se till att komma åt alla delar av spegeln för att undvika smuts och fläckar.
 2. Använd allrengöringsspray för att rengöra handfatet och dess kran. Använd en trasa eller svamp för att skrubba bort smuts och kalkavlagringar.
 3. Skölj av handfatet och kranen med rent vatten och torka sedan av med en torr trasa för att få en glansig finish.

Fortsätt till nästa steg för att rengöra andra ytor i badrummet.

 1. Sopa golvet för att ta bort löst damm och smuts. Använd en kvast eller en dammsugare för bästa resultat.
 2. Fyll upp en hink med varmt vatten och tillsätt en mild rengöringslösning.
 3. Doppa en mopp i rengöringslösningen och moppa golvet noggrant. Se till att komma åt hörn och kanter för en grundlig rengöring.
 4. Använd en fuktig trasa eller svamp för att torka av väggarna och ta bort eventuella fläckar eller smuts.

Nu har du en ren och fräsch badrum. Fortsätt att upprätthålla regelbunden städning för att behålla det rena utseendet.

Sammanfattning

Att hålla ditt badrum rent och hygieniskt är viktigt för både din hälsa och ditt välmående. Genom att följa denna perfekta guide till badrumstädning kan du vara säker på att du ger ditt badrum den omsorg det förtjänar. Genom att använda rätt verktyg, förbereda ditt arbetsområde och följa en steg-för-steg-guide kan du säkerställa att din badrumstädning blir grundlig och effektiv. Så nu är det dags att ge dig själv ett rent och fräscht badrum att njuta av!

så väljer du rätt städföretag i trollhättan

Så håller man sig borta från usla städföretag

Kontoret eller affärsbyggnaden är ansiktet utåt för varje företag. Det ger kunderna deras första intryck, vilket gör att ditt företag måste ta renlighet och underhåll på allvar. Lyckligtvis är städföretag som erbjuder städtjänster där för att ta hand om dina rengöringsbehov. Så att du kan fokusera på det som faktiskt är viktigast – ditt företag.

Nedan följer de aspekter som bör undersökas när man letar efter de bästa städfirmorna i Trollhättan för att säkerställa en tillfredsställande städservice.

Proffsiga städföretag bör presentera en checklista för städtjänster.

För att hålla sig borta från klandervärda entreprenörer, se till att fråga efter deras checklista. Denna lista över städtjänster innehåller de olika uppgifterna som utförs i varje städning. Detta fungerar som en arbetsorder som ska undertecknas av dig eller din överordnade för att städföretaget ska kunna skicka sin faktura. Checklistan hjälper dig att bara betala för de rengöringstjänster som har utförts och uppfyllt dina behov och önskemål.

De bör använda rengöringsutrustning och produkter av högsta kvalitet.

Dåliga städentreprenörer är mer intresserade över att maximera vinst snarare än att leverera högklassiga städtjänster. Av den anledningen brukar de använda billiga produkter och rengöringsutrustning när de arbetar. Och i vissa fall använder dessa kommersiella städföretag inte bara billiga utan också dåliga rengöringsprodukter eller städutrustning. Detta kan potentiellt orsaka oåterkallelig skada eller fula fläckar i din kontorsbyggnad. För att undvika oerfarna städare väljer du bara det mest ansedda företaget som tar sig tid att besöka ditt kontor, bestämma vad som behöver göras och vägleda dig när du skapar en plan för att upprätthålla anläggningens renhet.

Har städbolaget försäkringsskydd.

Har de en ansvarsförsäkring som är tillräcklig för att täcka en eventuell juridisk process som ett resultat av städprocessen? Sköter de sina anställdas kompensationsförsäkring? Det här är bara två av de frågor du behöver ställa för att få fram städföretagets försäkringsstatus. För att vara säker kan du be om en kopia av deras försäkring eller ett försäkringsintyg. Alla företag som vägrar att ge dig kopian signalerar en tydlig röd flagga. Du bör veta att alla pålitliga kommersiella städföretag gärna presenterar alla försäkringsintyg för sina kunder.

Ett bra städföretag bör ha en tydlig prissättning.

Städtjänsterna som erbjuds varierar från ett företag till en annat. Det är därför viktigt för entreprenören att tillhandahålla en tydlig prisbild beroende på ditt företags rengöringsbehov. Du kan be dem om en offert på deras städpriser, inte bara för de städtjänster som du kommer att använda regelbundet utan också för tillfälliga tjänster som kan uppstå under ditt avtal med dem. Trovärdiga kommersiella städföretag förstår ekonomisk förberedelse och kommer gärna att ge dig tydlighet när det gäller budget.

Bra städfirmor bör ha rättvisa villkor

Slutligen bör du vara medveten om deras policys när det gäller betalningsalternativ, betalningsvillkor, avbokning och garanti. Tänk på att de bästa städföretagen är de som arbetar enligt policys som är rättvisa för alla inblandade parter.

Att välja en kommersiell entreprenör för städtjänster behöver inte vara en svår uppgift. Använd bara informationen i det här inlägget för att hjälpa dig själv att göra ett informerat val.

tips på kontorsstädning

Tips på Kontorsstädning för att öka produktiviteten

Ett rörigt kontor är ett tecken på ett rörigt sinne. Om du är känd som den röriga på kontoret och din arbetsplats är känd som en soptipp så är det dags för dig att skärpa dig och lära dig lite grundläggande tips på kontorsstädning för att röja upp på ditt kontor och i ditt sinne.

Kontorsstädning – 7 smarta tips

Här är några tips på hur du håller din arbetsyta ren och välorganiserad

 1. Organisera dig: Det första du skall göra är att hitta en plats till varje sak. Om du har lådor kan du märka dem med vad de innehåller. Till exempel, om du har en låda för kontorsmaterial och en för arkivering av dokument relaterade till specifika projekt eller för brådskande uppgifter. Använd din fantasi och sunda förnuft för att organisera din arbetsplats så att alla saker finns nära till hands och att det är lätt att hitta dem när du behöver.
 2. Prioritera dina uppgifter: Saker och dokument som behövs för brådskande uppgifter måste finnas nära till hands medan saker som inte är prioriterade kan arkiveras bort. Genom att göra detta så hjälper du dig själv fokusera på din nuvarande uppgift och ägna din fulla uppmärksamhet till den utan att bli distraherad av saker som ligger i vägen.
 3. Sortera dina dokument: Sortera dina dokument efter uppgift, projekt, brådskande karaktär, eller någon annan parameter som passar för ditt arbete. Använd separata fack, mappar eller pärmar för att arkivera dem och märka dem. På det sättet så vet du exakt vart du skall titta när du letar efter ett specifikt dokument.
 4. Släng skräpet: Bli inte en packåsna. Detta är din arbetsplats, inte ett antikvariat eller återvinningsstation. Alla saker som du inte använder eller inte har något behov av så som gamla gem, kvarblivet printpapper och tomma påsar kan slängas eller ges bort till någon som behöver dem. Fyll inte ditt skrivbord med saker som inte är viktigt för ditt arbete.
 5. Var hygienisk: Du kan enkelt bli förkyld eller få influensan från andra människor som vidrör din telefon, dator eller andra saker på ditt skrivbord. Se till så ditt skrivbord är fritt från bakterier och damm och se till så att arbetsplatsen är hygienisk genom att desinficera ytorna regelbundet. Kom ihåg att vara försiktig när du rengör runt känslig elektronisk utrustning. Om du är osäker på vilka produkter du skall använda när du rengör din arbetsplats bör du rådfråga en expert.
 6. Håll dig organiserad: Skapa vanan att alltid arkivera avslutade uppgifter och fokusera på dina mest brådskande saker. Det hjälper dig bli mer effektiv och gör viktiga saker lättare att hitta när du behöver dem. Det tar vanligtvis 21 dagar för en ny rutin att bli till vana så du behöver utöva dessa tips under en period innan dina röriga vanor helt glöms bort.
 7. Anlita en städtjänst för kontorsstädning: Självklart är detta ett beslut för ledningen. Men oavsett om du är en beslutsfattare eller bara ett kugghjul i verksamheten så kan du alltid föreslå att kontoret skall anlita en rekommenderad städfirma i Trollhättan som kan ta över kontorsstädningen, framförallt för specialiserade ändamål så som att rengöra utrustning, klädsel och bibehålla god hygien.

Såvida du inte är den kreativa typen som arbeta hemifrån och gillar att ha det stökigt så är det sant att ett rent kontor hjälper dig att arbeta mer effektivt, hitta saker snabbare och förbättra din generella prestanda på arbetet.

Med hjälp av din kontorsstädningstjänst och lite väl inlärda vanor så kan din arbetsplats inte bara bli angenäm att vistas i, utan den kan även förmedla ett gott intryck till dem som är viktiga.

naturligt ungsrengöringsmedel

Recept på billiga och naturliga rengöringsprodukter

Naturliga rengöringsprodukter är väldigt effektiva och billigare än vanliga rengöringsmedel. Om man jämför med de traditionella rengöringsprodukterna kan dessa erbjuda större fördelar. De är fördelar som är bra både för människor och miljö.

Men många av dagens hemägare har hjärntvättats att tro att konventionella rengöringsmedel är den bästa lösningen för alla städproblem. Det finns påståenden som säger att till skillnad från hemgjorda miljövänliga rengöringsprodukter, ger dessa kommersiella medel fantastiska resultat. Några av dessa produkter går till och med ut och lovar snabba lösningar som är nästan omöjliga att tro på.

Så fixar du billiga naturliga rengöringsprodukter för städningen

På grund av de påstådda positiva och direkta effekterna så är de höga priserna på dessa så kallande effektiva kommersiella rengöringsmedel ignorerade av många. Många tänkte att så länge de kan tillgodose deras städbehov så är det värt pengarna. Tyvärr så är det så med många av dessa produkter som hävdar att de är effektiva, att de bara visar upp sin goda sida och gömmer den dåliga.

Det bästa exemplet en gömd ”dålig sida” är alla de kemikalier som är ingredienser i produkten, och risken för både hälsan och miljön som är sammansvetsad med dem. Det många inte vet är att de flesta av dessa oannonserade komponenter inte är säkra för människors hälsa eller för miljön. Det gör att dina hårt inarbetade pengar slösas bort på produkter som dessa.

Men med naturliga rengöringsprodukter kan du ställa dig över dem som luras att tro på de kommersiella rengöringsmedlen. Dessa är gjorda av ingredienser från hushållet som du kan blanda och mixa för att producera effektiva och billiga rengöringsprodukter. Det är dessa hemmagjorda miljövänliga produkter, och inte dess kemikaliebaserade likar, som är de rätta verktygen för en säker och hälsosam städning.

Bortsett från det faktum att du kan försäkra att rengöringsmedlet du använder är både vänligt mot naturen och hälsan, så kan du också spara en hel del pengar på att göra dina egna naturliga rengöringsmedel. För att hjälpa dig göra dina egna miljövänliga medel så kommer här fyra recept som du kan kopiera.

Billig Mögelborttagning

Det du behöver är 5 dl kranvatten, 1 dl borax och en svamp. För att ta bort mögel så tvätta helt enkelt området med svampen som du dränkt i vatten och boraxblandningen. För bästa resultat låt medlet dra på det mögliga området i några timmar, eller till och med över natten, innan du skrubbar bort det.

Naturligt Ungsrengöringsmedel

För att rengöra din ugn kan du helt enkelt skvätta lite vatten på botten av den. Strö sedan lite bakpulver ovan på de intorkade fläckarna och skvätt vatten på dem igen. Lämna det så över natten och torka sedan bort allt på morgonen med en trasa. En milt slipande svamp kan vara till stor hjälp för att skrubba bort envisa fläckar.

Hemmagjort Glasrengöringsmedel

½ dl av vitvinsvinäger, 1 matsked majsstärkelse och 9 dl varmt vatten är allt du behöver för att få skinande rena speglar, fönsterglas och möbler. Blanda helt enkelt de ovan nämnda ingredienserna och häll blandningen i en sprayflaska. Torka sedan den torra glasytan med hopknycklat tidningspapper efter du sprayat med blandningen för bästa resultat.

Miljövänligt Rengöringsmedel till badrummet

Det finns faktiskt ett antal naturliga rengöringsprodukter som kan användas för att städa ditt badrum. Du kan blanda bakpulver och vinäger för att rengöra och få din toalettstol att lukta gott. Du kan också använda ½ dl vitvinsvinäger eller citronjuice tillsammans med 2 ½ dl borax för att få bort fläckar. Strö helt enkelt borax i toalettstolen och spraya sedan med vinäger. Spola sedan efter ett tag.

Kontakta vår städfirma i Trollhättan för mer smarta städtips!

hitta bäst pris för flyttfirmor

Tips på att jämföra priset mellan flyttfirmor

Oavsett om det är första gången du ska flytta eller din trettionde så kan det vara en tuff process att försöka välja rätt flyttfirma. Inte alla flyttfirmor är likadana och när det gäller priserna de har så kan det bli särskilt stressande att försöka välja rätt firma som passar en bäst. Som tur är så finns det här några tips som kan hjälpa dig genom denna process. Ta dig en titt på dessa fem tips för att få hjälp att jämföra priserna på flytten:

5 tips som kan hjälpa dig jämföra priset mellan flyttfirmor i Trollhättan

 1. Se till att du har ett pris som du verkligen kan jämföra.

Detta låter kanske bisarrt men vissa mindre ansedda firmor kommer att vägra ge dig en offert eller uppskattning av kostnaden innan de börjat med flytten. Om en flyttfirma inte vill ge dig en offert eller pris, så gå vidare. En bra flyttfirma svarar med att fråga hur stort ditt hushåll är, hur mycket saker och möbler du har och om du har något som behöver särskild hantering och ger dig sedan ett pris. Se till att du har ett pris till att börja med, annars så är risken stor att du kommer att måsta betala mycket mer än vad du borde.

 1. Billigare är inte alltid bättre.

Det kan vara frestande att välja den billigaste flyttfirman baserat enbart på priset. Men försök att undvika denna frestelse genom att fråga dig själv: Är detta pris vettigt? Om priset är mycket lägre än vad du hittat hos andra flyttfirmor så kommer du förmodligen att bli besviken på flyttfirman i slutändan. Men ett allt för högt pris är å andra sidan inte ett bra tecken heller.

 1. Vilken metod använder flyttfirman för att prissätta flytten?

När du letar efter den rätta flyttfirman för dig så se till att du kommer ihåg att fråga på vilket sätt det prissatt din flytt på offerten. En bra flyttfirma har en metod de alltid använder. Riktigt bra flyttfirmor kan erbjuda dig olika offerter baserade på olika metoder. Du bör undvika de flyttfirmor som är vaga då de svarar dig eller inte har en metod. Detta indikerar att de inte går att lita på.

 1. Be om många offerter

Om du inte känner dig till hundra procent nöjd med den första flyttfirma du hittar så titta på fler. Stirra dig inte blind på bara en eller två firmor, utan leta ordentligt. Kom ihåg, du får välja det lägsta eller det högsta priset, men se till att du har en god anledning till att göra det. Basera inte ditt val på enbart priset eftersom trasiga möbler och opålitliga flyttare kostar mycket mer i slutändan än det som stod på offerten från flyttfirman.

 1. Utvärdera flyttfirmornas erfarenhet

Flyttfirmans pris bör reflektera deras erfarenhet och kvalité. En bra flyttfirma kommer att ha ett gott rykte, och det är något de förtjänat med tiden. Läs på internet omdömen och recensioner om de olika flyttfirmorna. Kolla också om de erbjuder särskilda saker i priset såsom flyttmaterial av hög kvalité och om de är metodiska. Välj alltid en flyttfirma som erbjuder dig försäkring i priset, och det är inte bara en försäkring för dina saker som är viktig utan skydd för flyttarna med, samt lagliga avtal. Se till att företaget är lagligt och certifierat. Bra flyttfirmor ser till att de syns där de verkar.

Gör en intresseanmälan för städhjälp vid flyttstädning i Trollhättan. Helt GRATIS

Lågpris flyttlådor – Spara pengar vid Din flytt

Även under de mest idealiska omständigheterna så kan en flytt vara hektisk och stressig. Processen att gå igenom alla sakerna och bestämma vad som ska packas och vad som ska slängas kan vara överväldigade. Lägg sedan till stressen över kostnaden för flytten. Utöver de stora kostnaderna som de för att hyra in en flyttfirma, eller att hyra en lastbil för att flytta sakerna själv, så måste du också spendera pengar på flyttmaterial såsom flyttlådor, paketeringstejp och paketeringsmaterial. Detta kan sluta i en rätt stor summa pengar. Som tur är så finns det sätt att spara in lite pengar, såsom att skaffa billiga flyttlådor.

Lågprisflyttlådor kan spara in massor med pengar på din flytt

En sak du måste inse först dock, är att majoriteten av alla de lågprisflyttkartonger som erbjuds har redan använts åtminstone en gång. Är de säkra för att använda i din flytt? Ja, det är de – så länge du vidtar de rätta försiktighetsåtgärderna innan du använder dem. Här kommer några tips på hur du kan hitta billiga lådor att packa i.

billiga flyttlådor inför flytten

En bra källa till billiga flyttlådor att packa i är stormarknader och andra sorters affärer. Dessa lådor har redan använts för att frakta produkter som ska säljas, och är därför väldigt slitstarka och har bara använts en gång. Självklart så kan de också ha fått stått ut med en tuff hantering i själva transporten, så du bör undersöka dem noggrant innan du använder dem. Eftersom affärerna inte länge har användning för dem så kan de erbjuda dessa kartonger till ett mycket billigare pris än de som köps helt nya. Något som dessutom är ännu bättre är att många av dessa kartonger fortfarande kan ha deras insatser kvar i dem, så du slipper utgiften av att behöva köpa sådana.

Många personer som redan flyttat och har flyttkartonger över kan sätta ut en annons på nätet att de erbjuder flyttlådor till ett lågt pris. Du kan håva in dessa lådor väldigt billigt eftersom dessa personer oftast bara vill bli av med dem. Ibland kan de t.o.m. ge bort dem gratis.

Innan du packar dina saker i en använd flyttlåda bör du dock undersöka den noggrant efter tecken på skada och också testa motståndskraftigheten. Håll särskild utkik efter krossade hörn och skrynkliga kanter då detta kan vissa på en potentiellt svag punkt. Om du hittar några kartonger som du tvekar över, använd dem inte: det är bättre att ta det säkra före det osäkra. Se också till att även de lådor som du litar på blir tejpade längs med sidorna och kanten i mitten och tejpa på lite extra tejp på botten för en ökad strukturell styrka. Som en ytterligare säkerhetsåtgärd se till att du packar dessa lådor med 5kg mindre än deras max kapacitet så att de inte blir för tunga.

Självklart om du vill ha nya flyttlådor så finns det många lågprisföretag på internet som erbjuder flyttlådor till ett billigare pris än de stora företagen med varumärken som specialiserar sig på flyttmaterial. Dessa internetföretag kan erbjuda deras produkter billigare eftersom de har lägre omkostnader på grund av att de är internetbaserade, och ger skillnaden tillbaka till kunderna. Om du dessutom köper i större mängder får du självfallet en ytterligare rabatt. Glöm inte att kolla omkring innan och jämföra priser mellan sajterna så att du kan göra den bästa affären då du köper flyttlådor och annat flyttmaterial.

Anlita oss för Flyttstädning i Trollhättan

Rengöra ugn, kylskåp & kakel

Rengöringstips för köket – de 3 största områdena att rengöra

Enligt min åsikt så är köket det näst största rummet i huset att städa då det gäller själva ansträngningen. Jag tar inte för givet att det är så för alla, men det är så för mig. Detta på grund av att mitt kök är rätt så stort och dessutom har mycket utrustning för matlagning såsom mikrovågsugn och shakers.

tips på att rengöra ugnen
Bakpulver och vinäger kommer göra susen!

Det tar lite tid för mig att rengöra det ordentligt, och jag kommer här att berätta om vad jag anser vara de 3 viktigaste områdena: Rengöra ugn, kylskåpet och kaklet.

Så låt oss prata om ugnen först. Till att börja med så måste du ta bort alla galler och plåtar. Men istället för att bara lägga dem åt sidan på golvet med tanken att ta itu med dem senare, så lägg dem i blöt i vatten och diskmedel på en gång.

Ställ sedan in en skål med vatten i ugnen. Sätt på den och låt den gå i 15 minuter. På så sätt så kommer ångan som produceras att hjälpa dig när du försöker skrubba bort allt bränt eller alla beläggningar. Fyll sedan upp din diskho med hett vatten och diskmedel. Torka av väggarna på insidan ugnen med en trasa och skölj igenom den då och då i diskhon.

Dessa trick kommer att hjälpa dig oerhört med att rengöra ugnen.

Låt oss nu prata om kaklet och dess fogar. Det finns många produkter som fungerar bra, men om du vill satsa på något mer naturligt och hemmagjort så föreslår jag att du försöker med denna bladning: bakpulver med en liten del vinäger. Du behöver också några skrubbande redskap, såsom en gammal tandborste du inte behöver längre. När du har skrubbat tillräckligt och är nöjd med resultatet kan du skölja av med vatten och låta det torka. För fläckar som är svåra att få bort kan du använda raklödder. Låt det verka i några minuter på fläcken innan du börjar skrubba bara.

Jag rekommenderar verkligen denna sorts rengöring regelbundet. Men om området du behöver rengöra är alldeles för stort och du inte vill spendera för mycket tid med att rengöra kakel och fogar, be om hjälp av ett företag. För rättvisa summor kan du spara både tid och energi.

Sist något som jag ofta glömde när jag städade köket, jag vet inte om det var av lathet eller för att jag helt enkelt glömde bort det, men det jag talar om är kylskåpet.

rengöring av kylen är viktigt för att maten skall hållas fräsch
Rent och fräsch för maten

Ibland är du tvungen att rengöra det på grund av något elfel i huset som kanske förvandlar ditt kylskåp till ett kaos av rutten mat. Här är stegen du bör följa samt vad du ska använda. Ta ut allt ur kylskåpet efter att du har dragit ut kontakten. Om det fortfarande finns mat i skapligt skick lägg det i en kylbag så fort du kan.

Diska alla lådor i diskhon med vanligt diskmedel och vatten. För själva kylskåpet räcker det ofta med vanlig såpa. Men om du inte tycker att det fungerar pröva med bakpulver. Vinäger kan också vara en bra vän i denna strid mot smutsen. För utsidan bör vanlig såpa och vatten tillsammans med en trasa räcka.

Så detta är de 3 mest tids slukande områdena i ditt kök. Få dem överstökade först och resten av rummet kommer sedan kännas så mycket enklare.

en guide till att städa badrummet

Städa Badrum – En guide

Enkla steg till ett rent badrum

Alla använder badrummet flera gånger varje dag vilket gör det till det ställe som snabbast blir smutsigt i hemmet. Om du bor själv så räcker det nog med att rengöra badrummet varje helg, men om ni är många personer som bor under samma tak så kan det vara nödvändigt att rengöra badrummet ännu oftare. Det är VÄLDIGT viktigt att badrummet är rent då alla möjliga hemska bakterier kan föröka sig väldigt snabbt om du slappnar av med din städrutin för badrummet. Och sen får du dessutom det jobbiga problemet med beläggningar i fogarna i duschutrymmet som blir svårare och svårare att få bort ju längre du lämnar dem.

Förutom av hälsoskäl så kan även skicket på ditt badrum ha inverkan på ditt sociala liv. Om gäster inser att du har ett rätt så äckligt badrum så kommer de förmodligen inte att tacka ja till några fler fester som du tänkt ha hemma i framtiden!

Att städa badrum är rätt enkelt om man har de rätta redskapen och utrustningen. Till att börja med så kommer du vilja ha ett fläckborttagningsmedel för toaletten och för att rengöra kakelplattorna, blekande medel för vita ytor och medel för att desinfektera och för att få det att lukta gott. Det finns många allrengöringsmedel på marknaden som du kan använda till det mesta, såsom blekmedel eller krämrengöringsmedel såsom ”Jif”. Men du kan behöva investera i ett rengöringsmedel utformat för att rengöra toaletter för att kunna bekämpa den smutsen riktigt. ”Toalettankorna” är väldigt bra för detta ändamål.

Du behöver speciella skrubborstar för kaklet, fogarna och för toaletten. För större badrumsgolv kan en mopp vara bättre än en skrubborste eller svamp. Om du använder rengöringsmedel baserade på kemikalier så kan du också komma att vilja använda gummi/latexhandskar, en mask och kanske ett par skyddsglasögon för säker rengöring.

Om du vill vara miljövänlig och föredrar att använda giftfria medel så kan ett rengöringsmedel för badrum med bara naturliga ingredienser vara din lösning. Naturliga ingredienser är mildare än kemiska, och är naturligt nedbrytbara, vilket betyder att de är bättre för miljön.

Oavsett om du väljer den naturliga eller kemiska vägen så kan du använda min tre stegs process som visar hur du kan städa ett badrum:

 3 städtips för badrummet

 • #1 – Ha ett rengöringsmedel redo. De flesta rengöringsmedel behöver spädas ut med en viss mängd vatten för att ha bäst effekt. Läs på etiketten och följ instruktionerna!
 • miljövänliga rengöringsmedel till badrummet är bäst#2 – Applicera medlet på fläckar eller smutsbeläggningar, och låt det verka i tre minuter eller längre om fläckarna är riktigt envisa. När fläcken eller smutsen lösts upp lite blir det lättare att skrubba. Vissa tuffare fläckar kräver outspädda rengöringsmedel eller att medlet får mer tid på sig att verka och fläcken brytas ned lite i taget.
 • #3 – Skubba området ordentligt för att få bort alla fläckar och smuts från ytan. Skölj sedan av området med rent vatten och låt det torka. I ett hus med mycket aktivitet kanske du inte kan vänta på att områden torkar för sig själva, och använd då en mopp.

Det är också möjligt att ge ditt badrum en snabbstädning även utan traditionella rengöringsmedel. Kolla in i ditt skafferi och se om du har något bakpulver hemma. Blanda det noga med vanligt diskmedel och varmt vatten. Denna blandning fungerar rätt så bra med alla de ovannämnda stegen.

Det är viktigt att rengöra sitt badrum minst en gång i veckan för att hålla mögel, bakterier och parasiter från att föröka sig. Rena badrum är också fantastiska för att ge en trivselkänsla så fort du går in i det, så investera lite tid i det och gör din badrumsrengöring till en vana!