hitta bäst pris för flyttfirmor

Tips på att jämföra priset mellan flyttfirmor

Oavsett om det är första gången du ska flytta eller din trettionde så kan det vara en tuff process att försöka välja rätt flyttfirma. Inte alla flyttfirmor är likadana och när det gäller priserna de har så kan det bli särskilt stressande att försöka välja rätt firma som passar en bäst. Som tur är så finns det här några tips som kan hjälpa dig genom denna process. Ta dig en titt på dessa fem tips för att få hjälp att jämföra priserna på flytten:

5 tips som kan hjälpa dig jämföra priset mellan flyttfirmor i Trollhättan

  1. Se till att du har ett pris som du verkligen kan jämföra.

Detta låter kanske bisarrt men vissa mindre ansedda firmor kommer att vägra ge dig en offert eller uppskattning av kostnaden innan de börjat med flytten. Om en flyttfirma inte vill ge dig en offert eller pris, så gå vidare. En bra flyttfirma svarar med att fråga hur stort ditt hushåll är, hur mycket saker och möbler du har och om du har något som behöver särskild hantering och ger dig sedan ett pris. Se till att du har ett pris till att börja med, annars så är risken stor att du kommer att måsta betala mycket mer än vad du borde.

  1. Billigare är inte alltid bättre.

Det kan vara frestande att välja den billigaste flyttfirman baserat enbart på priset. Men försök att undvika denna frestelse genom att fråga dig själv: Är detta pris vettigt? Om priset är mycket lägre än vad du hittat hos andra flyttfirmor så kommer du förmodligen att bli besviken på flyttfirman i slutändan. Men ett allt för högt pris är å andra sidan inte ett bra tecken heller.

  1. Vilken metod använder flyttfirman för att prissätta flytten?

När du letar efter den rätta flyttfirman för dig så se till att du kommer ihåg att fråga på vilket sätt det prissatt din flytt på offerten. En bra flyttfirma har en metod de alltid använder. Riktigt bra flyttfirmor kan erbjuda dig olika offerter baserade på olika metoder. Du bör undvika de flyttfirmor som är vaga då de svarar dig eller inte har en metod. Detta indikerar att de inte går att lita på.

  1. Be om många offerter

Om du inte känner dig till hundra procent nöjd med den första flyttfirma du hittar så titta på fler. Stirra dig inte blind på bara en eller två firmor, utan leta ordentligt. Kom ihåg, du får välja det lägsta eller det högsta priset, men se till att du har en god anledning till att göra det. Basera inte ditt val på enbart priset eftersom trasiga möbler och opålitliga flyttare kostar mycket mer i slutändan än det som stod på offerten från flyttfirman.

  1. Utvärdera flyttfirmornas erfarenhet

Flyttfirmans pris bör reflektera deras erfarenhet och kvalité. En bra flyttfirma kommer att ha ett gott rykte, och det är något de förtjänat med tiden. Läs på internet omdömen och recensioner om de olika flyttfirmorna. Kolla också om de erbjuder särskilda saker i priset såsom flyttmaterial av hög kvalité och om de är metodiska. Välj alltid en flyttfirma som erbjuder dig försäkring i priset, och det är inte bara en försäkring för dina saker som är viktig utan skydd för flyttarna med, samt lagliga avtal. Se till att företaget är lagligt och certifierat. Bra flyttfirmor ser till att de syns där de verkar.

Gör en intresseanmälan för städhjälp vid flyttstädning i Trollhättan. Helt GRATIS