Lågpris flyttlådor – Spara pengar vid Din flytt

Även under de mest idealiska omständigheterna så kan en flytt vara hektisk och stressig. Processen att gå igenom alla sakerna och bestämma vad som ska packas och vad som ska slängas kan vara överväldigade. Lägg sedan till stressen över kostnaden för flytten. Utöver de stora kostnaderna som de för att hyra in en flyttfirma, eller att hyra en lastbil för att flytta sakerna själv, så måste du också spendera pengar på flyttmaterial såsom flyttlådor, paketeringstejp och paketeringsmaterial. Detta kan sluta i en rätt stor summa pengar. Som tur är så finns det sätt att spara in lite pengar, såsom att skaffa billiga flyttlådor.

Lågprisflyttlådor kan spara in massor med pengar på din flytt

En sak du måste inse först dock, är att majoriteten av alla de lågprisflyttkartonger som erbjuds har redan använts åtminstone en gång. Är de säkra för att använda i din flytt? Ja, det är de – så länge du vidtar de rätta försiktighetsåtgärderna innan du använder dem. Här kommer några tips på hur du kan hitta billiga lådor att packa i.

billiga flyttlådor inför flytten

En bra källa till billiga flyttlådor att packa i är stormarknader och andra sorters affärer. Dessa lådor har redan använts för att frakta produkter som ska säljas, och är därför väldigt slitstarka och har bara använts en gång. Självklart så kan de också ha fått stått ut med en tuff hantering i själva transporten, så du bör undersöka dem noggrant innan du använder dem. Eftersom affärerna inte länge har användning för dem så kan de erbjuda dessa kartonger till ett mycket billigare pris än de som köps helt nya. Något som dessutom är ännu bättre är att många av dessa kartonger fortfarande kan ha deras insatser kvar i dem, så du slipper utgiften av att behöva köpa sådana.

Många personer som redan flyttat och har flyttkartonger över kan sätta ut en annons på nätet att de erbjuder flyttlådor till ett lågt pris. Du kan håva in dessa lådor väldigt billigt eftersom dessa personer oftast bara vill bli av med dem. Ibland kan de t.o.m. ge bort dem gratis.

Innan du packar dina saker i en använd flyttlåda bör du dock undersöka den noggrant efter tecken på skada och också testa motståndskraftigheten. Håll särskild utkik efter krossade hörn och skrynkliga kanter då detta kan vissa på en potentiellt svag punkt. Om du hittar några kartonger som du tvekar över, använd dem inte: det är bättre att ta det säkra före det osäkra. Se också till att även de lådor som du litar på blir tejpade längs med sidorna och kanten i mitten och tejpa på lite extra tejp på botten för en ökad strukturell styrka. Som en ytterligare säkerhetsåtgärd se till att du packar dessa lådor med 5kg mindre än deras max kapacitet så att de inte blir för tunga.

Självklart om du vill ha nya flyttlådor så finns det många lågprisföretag på internet som erbjuder flyttlådor till ett billigare pris än de stora företagen med varumärken som specialiserar sig på flyttmaterial. Dessa internetföretag kan erbjuda deras produkter billigare eftersom de har lägre omkostnader på grund av att de är internetbaserade, och ger skillnaden tillbaka till kunderna. Om du dessutom köper i större mängder får du självfallet en ytterligare rabatt. Glöm inte att kolla omkring innan och jämföra priser mellan sajterna så att du kan göra den bästa affären då du köper flyttlådor och annat flyttmaterial.

Anlita oss för Flyttstädning i Trollhättan