Rengöra ugn, kylskåp & kakel

Rengöringstips för köket – de 3 största områdena att rengöra

Enligt min åsikt så är köket det näst största rummet i huset att städa då det gäller själva ansträngningen. Jag tar inte för givet att det är så för alla, men det är så för mig. Detta på grund av att mitt kök är rätt så stort och dessutom har mycket utrustning för matlagning såsom mikrovågsugn och shakers.

tips på att rengöra ugnen
Bakpulver och vinäger kommer göra susen!

Det tar lite tid för mig att rengöra det ordentligt, och jag kommer här att berätta om vad jag anser vara de 3 viktigaste områdena: Rengöra ugn, kylskåpet och kaklet.

Så låt oss prata om ugnen först. Till att börja med så måste du ta bort alla galler och plåtar. Men istället för att bara lägga dem åt sidan på golvet med tanken att ta itu med dem senare, så lägg dem i blöt i vatten och diskmedel på en gång.

Ställ sedan in en skål med vatten i ugnen. Sätt på den och låt den gå i 15 minuter. På så sätt så kommer ångan som produceras att hjälpa dig när du försöker skrubba bort allt bränt eller alla beläggningar. Fyll sedan upp din diskho med hett vatten och diskmedel. Torka av väggarna på insidan ugnen med en trasa och skölj igenom den då och då i diskhon.

Dessa trick kommer att hjälpa dig oerhört med att rengöra ugnen.

Låt oss nu prata om kaklet och dess fogar. Det finns många produkter som fungerar bra, men om du vill satsa på något mer naturligt och hemmagjort så föreslår jag att du försöker med denna bladning: bakpulver med en liten del vinäger. Du behöver också några skrubbande redskap, såsom en gammal tandborste du inte behöver längre. När du har skrubbat tillräckligt och är nöjd med resultatet kan du skölja av med vatten och låta det torka. För fläckar som är svåra att få bort kan du använda raklödder. Låt det verka i några minuter på fläcken innan du börjar skrubba bara.

Jag rekommenderar verkligen denna sorts rengöring regelbundet. Men om området du behöver rengöra är alldeles för stort och du inte vill spendera för mycket tid med att rengöra kakel och fogar, be om hjälp av ett företag. För rättvisa summor kan du spara både tid och energi.

Sist något som jag ofta glömde när jag städade köket, jag vet inte om det var av lathet eller för att jag helt enkelt glömde bort det, men det jag talar om är kylskåpet.

rengöring av kylen är viktigt för att maten skall hållas fräsch
Rent och fräsch för maten

Ibland är du tvungen att rengöra det på grund av något elfel i huset som kanske förvandlar ditt kylskåp till ett kaos av rutten mat. Här är stegen du bör följa samt vad du ska använda. Ta ut allt ur kylskåpet efter att du har dragit ut kontakten. Om det fortfarande finns mat i skapligt skick lägg det i en kylbag så fort du kan.

Diska alla lådor i diskhon med vanligt diskmedel och vatten. För själva kylskåpet räcker det ofta med vanlig såpa. Men om du inte tycker att det fungerar pröva med bakpulver. Vinäger kan också vara en bra vän i denna strid mot smutsen. För utsidan bör vanlig såpa och vatten tillsammans med en trasa räcka.

Så detta är de 3 mest tids slukande områdena i ditt kök. Få dem överstökade först och resten av rummet kommer sedan kännas så mycket enklare.